Michaël Vermaercke

regisseur, scenarist en cameraman

Biografie

Michaël Vermaercke (Wetteren, 03/07/1991) is een regisseur/cameraman met een passie voor het vak. Hij heeft al enkele kortfilms gerealiseerd en ervaring opgedaan bij allerlei audiovisuele producties.

Michaël werd in 2012 bekroond voor zijn inzet toen hij het provinciaal "VAKOV filmfestival" won met de kortfilm "Onweerstaanbare Drang", naar een scenario van zijn beste vriend Kevin De Mesmaeker. Ook kreeg hij daar nog eens de prijs van beste regisseur bij. Deze kortfilm is ook genomineerd voor prijs beste regie op het nationale "Centrum voor Beeldexpressie" filmfestival.

Zijn volgende kortfilm "Goodbye", een drama over het omgaan met verlies van een dierbare, is geselecteerd geweest voor de "Nikon filmfestival publieksprijs" in 2012. Ook heeft hij daarmee de prijs van beste cineast zonder filmopleiding op het "Cine Public filmfestival" gewonnen.

Naast eigen producties is Michaël vaak te vinden op allerlei sets van kortfilms (NARAFI, KASK, RITS studenten filmsets), videoclips en promo-filmpjes. Hij treedt vooral op als cameraman, regie-assistent en (acteurs)regie. Hieronder enkele voorbeelden zoals de making of van de kortfilm "Kus me Zachtjes", camera/montage voor de "DELUXE aftermovie", 1st regie assistent bij de kortfilm "The Light 4 Rooms" en beeldregie/camera/montage voor de kortfilm "Household of Three".

Door zijn contacten in de sector kan Michaël heel wat bijleren. Na 5 jaar met het vak bezig te zijn, kan hij eindelijk beginnen aan het grote werk! Met subsidies van de stad Gent heeft hij de opnames van zijn nieuwe kortfilm "Leegte" achter de rug. Deze zal later dit jaar in premiere gaan.

Hou deze jonge cineast in de gaten! U zult zeker nog van hem horen.

Huidige projecten

Contact

mail: michael.vermaercke@gmail.com

vimeo kanaal