Michaël Vermaercke

regisseur, scenarist en cameraman

Biografie

Michaël Vermaercke (Wetteren, 03/07/1991) is een filmmaker die geen traditionele filmopleiding heeft gevolgd, maar als een selfmade-man zijn eigen weg heeft gevormd.

Hij werd in 2012 bekroond voor zijn inzet toen hij het provinciaal "VAKOV filmfestival" won met de kortfilm "Onweerstaanbare Drang", naar een scenario van zijn beste vriend Kevin De Mesmaeker. Ook kreeg hij daar nog eens de prijs van beste regisseur bij. Deze kortfilm werd ook genomineerd voor de prijs beste regie op het nationale "Centrum voor Beeldexpressie" filmfestival.

Zijn volgende kortfilm "Goodbye", een drama over het omgaan met verlies van een dierbare, is geselecteerd geweest voor de "Nikon filmfestival publieksprijs" in 2012. Ook heeft hij daarmee de prijs van beste cineast zonder filmopleiding op het "Cine Public filmfestival" gewonnen.

In 2014 schreef, regisseerde en produceerde hij zijn eerste kortfilm met een budget: "Leegte". Dit is dan ook zijn visitekaartje dat nu bezig is aan het filmfestivalparcours.

Michaël droomt ervan om een langspeelfilm te maken. Hoewel hij vooral wil regisseren, blijft hij een filmmaker pur sang. Productie, camera- en montage is ook werk dat hij geregeld doet. Films maken is zijn passie, waardoor hij zich niet kan beperken tot de uitoefening van één functie.

Huidige projecten

Contact

mail: michael.vermaercke@gmail.com

vimeo kanaal